1000 aandeelhouders in windmolenparken

| 1 juli 2010
bron: De Limburger

Amper twee weken na de lancering hebben al 1.000 Limburgers aandelen gekocht van ‘Limburg windt’. Dit is een nieuwe coöperatieve vennootschap die investeert in windmolens.

Allen samen hebben ze 16.000 aandelen gekocht, goed voor 2 miljoen euro. Door middel van windmolenparken wil Limburg tegen 2020 volledig CO2-neutraal zijn. Om die forse investering te betalen, verkoopt de coöperatie aandelen.

Gegadigden kunnen maximum 20 aandelen kopen, tegen 125 euro per stuk en met maximale opbrengst van 6%. Woordvoerster Kris Van der Beken: “Limburg is de eerste regio ter wereld met een dergelijk initiatief.

Dat het zo’n succes zou zijn, hadden we nooit verwacht. De meeste mensen kopen het maximum van 20 aandelen. Anderen willen het uitproberen en kopen één of twee aandelen.” Voorlopig focust ‘Limburg windt’ zich nog op Hasselt, omdat daar de eerste twee windmolens door de coöperatie werden gebouwd.

Maar binnenkort komt allicht Maaseik aan de beurt, na de goedkeuring voor de oprichting van een windmolenpark met drie turbines.

Category: Bedrijven, Leveranciers, Windenergie

Reacties zijn gesloten.