Alle 5 turbines van Eurus Energy in windpark Deil nu commercieel operationeel

| 1 juli 2020

Windpark Deil © Eurus Energy

Het Japanse duurzame energiebedrijf Eurus Energy Group heeft vandaag de start aangekondigd van de commerciële exploitatie van hun 5 windturbines in het onshore windpark Deil in de gemeente West Betuwe,  provincie Gelderland.

Windpark Deil, ten zuiden van de A15 bij Knooppunt Deil links en rechts van de A2, is gebouwd door drie partijen: Burgerwindcoöperatie West-Betuwe (4 turbines), Yard Energy (5) en Pure Energie (2). Eurus Energy heeft de 5 windturbines in 2018 overgenomen van Yard Energy. Yard Energy heeft de bouw van het windpark geleid. De elektriciteit van de 5 turbines wordt afgenomen door Eneco.

Met het volledig draaiende windpark Deil beschikt Eurus Energy nu over in totaal 148,5 MW aan windvermogen in Nederland. Daarnaast heeft Eurus nog 3 windparken in aanbouw. Bij ingebruikname, naar verwachting in 2021, komt de totale capaciteit uit op 300 MW.

Windpark Deil
Windpark Deil bestaat uit 11 Vestas V136-4,2 MW windturbines, elk met een ashoogte van 140 m, een rotordiameter van 136 m, een tiphoogte van 208 m en een nominaal vermogen van 4,2 MW. De eerste turbine werd in november 2019 gebouwd. De turbines van Burgerwindcoöperatie West-Betuwe begonnen eind april van dit jaar al met commerciële exploitatie. Eind mei waren alle turbines van Pure Energie gereed en begonnen aan het testdraaien.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.