Belgie: Offshore windpark Rentel officieel geopend

| 1 mei 2019

Op 30 april werd het Belgische offshore windpark Rentel officieel ingehuldigd in de Wellingtonhippodroom, Oostende. Het windpark is sinds eind 2018 volledig operationeel.

Rentel ligt op ongeveer 40 km van de kust van Oostende en omspant 22,72 km². Het windpark heeft een vermogen capaciteit van 309 MW. In totaal zorgen 42 windturbines van het type Siemens SWT-7.0-154, met een individueel vermogen van 7,35 MW, voor een energieproductie dat ter vergelijken is met het energieverbruik van ongeveer 300.000 Belgische huishoudens. Een 220 kV exportkabel verbindt het windpark met het substation in Zeebrugge. In maart ontving het van classificatiebureau DEWI-OCC de Project Certificate.

Rentel is een project van Otary, een Belgisch kenniscentrum voor offshore windenergie, in samenwerking met haar financiële partners Electrabel en Eneco. Otary bestaat uit 8 industriepartners, Aspiravi, DEME, Elicio, Green Offshore, Power@Sea, Socofe, SRIW en Z-Kracht. Het is voor Otary het eerste windproject in de Noordzee dat operationeel is. Op dit moment is Otary ook bezig met het ontwikkelen van de eveneens Belgische offshore windparken Seastar (246 MW) en Mermaid (266 MW). Foto: Rentel

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.