BLIX opent kantoor in Tokio, Japan

| 1 oktober 2021

Bron: BLIX

BLIX Consultancy (BLIX) heeft een kantoor geopend in Tokio, Japan. Het nieuwe kantoor zal worden gebruikt om klanten te ondersteunen die actief zijn of overwegen actief te worden in de Japanse offshore wind- en waterstofmarkt. 

Japan heeft een ambitieuze doelstelling met betrekking tot de ontwikkeling van offshore windparken, met name op het gebied van drijvende offshore wind. Japan wil tegen 2030 10 miljoen ton waterstof per jaar verbranden en tegen 2040 45 GW aan offshore windproductiecapaciteit hebben. Dit dient als onderdeel van hun ambitie om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. 

BLIX Japan

Vanuit het nieuwe kantoor in Tokio wil BLIX de verwezenlijking van de klimaatdoelstellingen van Japan ondersteunen. De lokale vertegenwoordiging zal worden gedaan door de heer Naohiro Kuji. Hij zal in de rol als senior consultant aan de slag gaan in Japan.

Naohiro Kuji heeft meer dan 30 jaar ervaring met onder andere LNG-elektriciteitsproductieprojecten, zonne-energie en energie uit biomassa in Japan. Kuji: “Offshore windenergie is relatief nieuw, dynamisch en de verwachtingen van de mensen zijn hoog, dus ik ben enthousiast om te werken aan het bereiken van net nul resultaten.”

Directeur Roeland Steenhuis: “We zijn verheugd om deze stap naar Japan te zetten. We kijken uit naar de samenwerking met de heer Kuji om onze klanten te helpen hun doelen te realiseren en de energietransitie van Japan te versnellen.”

Willemijn van der Werf van BLIX Asia: ‘’De heer Naohiro Kuji is een geweldige toevoeging aan BLIX Asia. Onze business wereldwijd laten groeien werkt het beste met lokale mensen, met iemand die de Japanse taal spreekt en de Japanse cultuur kent. Met Kuji hebben we de juiste combinatie gevonden van een internationaal gerichte en tegelijkertijd Japanse zakenman. Ik kijk er erg naar uit om met Kuji samen te werken.’’

BLIX heeft eerder in Japan al gewerkt aan de ontwikkeling van een offshore wind ontwikkelingscursus met de Nagasaki Ocean Academy in Japan.

Korea en Taiwan 

Het kantoor is de derde in de regio Azië-Pacific. In 2020 opende BLIX haar eerste kantoor in Taiwan, waar het bedrijf sinds 2018 gewerkt heeft aan Contract en Balance-of-Plant (BOP) -beheer en aanvullende diensten namens Northland Power voor het 1044 MW Hai Long offshore windparkproject voor de kust van Taiwan. Eerder dit jaar, in april 2021, werd het tweede kantoor in de regio, in Seoul, Zuid-Korea, geopend. Dit kantoor wordt gebruikt om de groeiende offshore windindustrie te ondersteunen in Korea. Bron: BLIX consultancy

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.