China 2e grootste producent windenergie

| 1 november 2014
China behoort tot de op wee na grootste producent van windenergie in de wereld. De capaciteit bedraagt 20 gigawatt. Dit meldde China’s nationale energiebureau donderdag tegen persbureau Xinhua.
Chins is met deze capaciteit na de V.S. & Duitsland de grootste producent. In 2008 had de V.S. een capaciteit van ruim 25 gigawatt. China produceerde nog ruim 12 gigawatt. China passeerde Spanje dat 17 gigawatt opwekt.

China is voor de opwekking van energie voor 70 procent afhankelijk van kolencentrales. Daarmee stoot het van alle landen de meeste vervuilende stoffen uit, die verantwoordelijk zijn voor opwarming van de aarde.

Maar de snel groeiende economie zoekt ook steeds meer naar alternatieve methoden voor energieopwekking. China stelt zich ten doel om in 2020 zeker 15 procent van de energiebehoefte op te wekken uit duurzame bronnen zoals wind en water.

Eerder deze maand kreeg China nog veel kritiek te verduren voor zijn onwillige houding om tot een nieuw klimaatverdrag te komen bij de internationale top in Kopenhagen.China

Bron: Nu.nl

Tags: , , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.