Coastwise’s eerste crew tender voltooit proefvaarten op Nederlandse Waddenzee

| 1 december 2021
Eerste monomaran crew tender voor Coastwise voltooit proefvaarten op Nederlandse Waddenzee

COS Master – Bron: Coastwise

Afgelopen week zijn diverse proefvaarten gehouden met de crew tender COS Master op de Nederlandse Waddenzee. De COS Master is de eerste van twee innovatieve Monomaran Crew tenders, van het Endurance 2727 ontwerp, die Coastwise Offshore Services B.V. (Coastwise) heeft besteld bij Next Generation Shipyards in Lauwersoog.

Tijdens deze proefvaart zijn de motoren en alle andere systemen aan boord getest, zijn brandstofverbruik- en diverse andere metingen uitgevoerd en gemonitord.

De COS Monomaran crew tender is een ontwerp dat de stabiliteit van een catamaran combineert met de snelheid en brandstofefficiëntie van een monohull, meldt Coastwise. Het vaartuig biedt comfortabele ruimte voor 30 man werkpersoneel, en een bemanning van 5. De kruissnelheid is 25 knopen.

Coastwise Offshore diensten

Coastwise is een relatief nieuwe rederij die gevestigd in Lauwersoog, provincie Groningen. Van hieruit biedt het bedrijf offshore support, shipping en crewing aan. De COS Master is de eerste crew tender voor Coastwise. Het bedrijf plaatste de opdracht voor de bouw van het schip in augustus 2020. Een tweede order volgde kort daarna, in november 2020.

De bouw van de COS Master is eerder dit jaar gestart. Op 10 december 2021 zal Next Generation Shipyards het schip overdragen aan Coastwise. De bouw van de tweede bemanningstender is al in volle gang en zal volgens planning in 2022 gereed zijn.

Seazip Offshore Services B.V., uit Harlingen verzorgt de commerciële activiteiten voor Coastwise. Bron: Coastwise Offshore Services

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.