DEME doet onderzoek naar drijvende betonnen substructuur windpark Hywind Tampen

| 1 mei 2019

In opdracht van het Noorse energiebedrijf Equinor gaat de Belgische maritieme aannemer DEME Offshore onderzoek doen naar een drijvende betonnen infrastructuur voor het nog aan te leggen offshore windpark Hywind Tampen.

Equinor is een pionier in drijvende windparken. Met de marktkennis en ervaring van DEME Offshore op het gebied van hernieuwbare offshore energie wil het bedrijf ook een koploper worden in de ontwikkeling van drijvende offshore windtechnologie.

Het onderzoek van DEME maakt deel uit van de engineeringwerkzaamheden vóór de definitieve investeringsbeslissing. Het FEED-contract (front-end engineering & design) omvat het uitwerken en optimaliseren van de ontwerp- en bouwmethode voor elf betonnen substructuren, waaronder de secundaire stalen elementen, afmeersystemen en projectuitvoeringsstrategie.

DEME Offshore heeft er vertrouwen in dat drijvende windenergie een sleutelrol kan spelen in de toekomstige energiemix, zegt Bart De Poorter, General Manager van DEME Offshore. Met haar ervaring in grote offshore windprojecten wil DEME Offshore ook een koploper zijn in deze opkomende markt. “Het Hywind Tampen-project wordt beschouwd als een mijlpaal voor de drijvende offshore windsector. We maken graag deel uit van dit uitdagende project om onze technologische capaciteiten verder uit te breiden”, aldus De Poorter.

Energie voor boorplatforms
In 2017 voltooide Equinor ’s werelds allereerste drijvend offshore windpark van 30 MW in Schotland. Hywind Tampen moet het eerste windpark worden dat energie levert aan bestaande boorplatforms. Het windpark zal bestaan uit elf turbines van 8 MW die zullen voorzien in ongeveer 35 procent van de jaarlijkse energievraag van de Noorse olie- en gasplatforms Snorre en Gullfaks. Bron: MaritiemNederland. Foto: DEME

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.