Eerste heipaal geslagen voor Windpark Bovenwind

| 1 februari 2022
Eerste heipaal geslagen voor windpark Bovenwind

Bron: Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst

Op 19 januari werd de eerste heipaal voor windpark Bovenwind, gelegen in Lommert, in de gemeente Staphorst, in de grond geslagen. Het windpark krijgt in totaal drie windturbines.

Wethouder Alwin Mussche van Staphorst gaf het startsein voor de bouw. Het geplande project had de nodige vertraging vanwege COVID-19 en een procedure bij de Raad van State. Projectleider Piet la Roi, van Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst (WDS):   ‘Ik ben ontzettend trots dat we dit punt hebben mogen behalen. Een prachtig voorbeeld van lokaal initiatief en van lokale samenwerking. Precies wat Wij Duurzaam Staphorst voor ogen heeft, dat de omgeving meedenkt en profiteert van de lusten die het park oplevert.’

Na de start van de graafwerkwerkzaamheden voor de realisatie van het windpark zijn ook de graafwerkzaamheden van de stroomkabel van Enexis opgestart. De kabel stroomkabel loopt vanaf het windpark naar de Westerstouwe in Meppel.

Windpark Bovenwind

Het windpark krijgt drie windturbines. Windpark Bovenwind is een initiatief van WDS. Voor de realisatie van het windpark werkt de coöperatie samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDO Delta). De initiatiefnemers hebben in juli 2021 een contract afgesloten met de Duitse turbineleverancier Enercon voor de levering van drie windturbines met een rotordiameter van 138 meter, een ashoogte van 131 meter en een tiphoogte van 198 meter. Daarnaast is een contract getekend met het Nederlandse aannemersbedrijf Van den Heuvel. Het windpark heeft in 2020 SDE+ subsidie toegekend gekregen.

Dit jaar, tijdens de bouwfase, zal coöperatie WDS een crowdfundings-campagne organiseren om de inwoners van Staphorst de gelegenheid te bieden mee te investeren in het windpark. Bron: Wij Duurzaam Staphorst

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.