Eerste offshore windpark van Australië stap dichterbij

| 1 mei 2024

Het Gippsland Skies Offshore Wind (Gippsland Skies), een consortium van van Australische en internationale bedrijven, heeft van de Australische federale minister voor Klimaatverandering en Energie een haalbaarheidsvergunning heeft gekregen voor een 2,5 GW offshore windproject met vaste bodem voor de Gippsland-regio in Victoria.

De haalbaarheidsvergunning werd aan het consortium van Mainstream Renewable Power (35%), Reventus Power (35%), AGL (20%) en DIRECT Infrastructure (10%) toegekend na een zeer competitief selectieproces op basis van verdienste en zal naar verwachting een van de eerste Australische offshore windprojecten zijn die commercieel operationeel wordt.

Nu de haalbaarheidsvergunning is verkregen, zal een reeks gedetailleerde studies en meerjarige milieuonderzoeken op zee en op het land van start gaan, afhankelijk van de goedkeuringsprocedures en overleg met de First Nations en belanghebbenden in de gemeenschap.

De eerste fase van het project zal naar verwachting in 2032 operationeel zijn en een aanzienlijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van de Victoriaanse regering voor offshore windenergie van minstens 2 GW in 2032 en 4 GW in 2035. Als het project volledig operationeel is, kan het equivalent van tot 1,4 miljoen Victoriaanse huizen van stroom voorzien, wat overeenkomt met ongeveer 17 procent van de elektriciteitsbehoefte van de staat in 2023.

Gippsland Skies kan $A3,7 miljard bijdragen aan de economie en gedurende de geschatte levensduur van het project (40 jaar) 4.700 directe banen in Australië opleveren, waarvan ongeveer 2.000 in de regio Gippsland. Bron: Mainstream Renewable Power

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.