Duits energiebedrijf EnBW trekt zich terug uit offshore windmarkt in de VS

| 1 maart 2022

Duits energiebedrijf EnBW trekt zich terug uit offshore windmarkt in de VSHet Duitse energiebedrijf EnBW kondigde op 28 februari aan dat het de Amerikaanse tak EnBW Noord-Amerika en haar activa zal verkopen aan TotalEnergies met wie het onlangs succesvol heeft meegedaan aan de New York Bight offshore windveiling. EnBW zal zich volop gaan toespitsen op de Europese markt. 

Het bedrijf is tot het besluit gekomen na succesvolle veilingen in het Verenigd Koninkrijk en de aankondiging van ambitieuze doelstellingen voor de uitbouw van offshore windenergie in het eigen land, Duitsland.

In 2021 en 2022 was EnBW succesvol in veilingen in Engeland/Wales en Schotland waar EnBW drie offshore windparken zal ontwikkelen met een gecombineerde capaciteit van ongeveer 6 GW.

In thuismarkt Duitsland is EnBW momenteel bezig met de ontwikkeling van het 900 MW offshore windpark ‘He Dreiht’. Bovendien heeft de pas verkozen Duitse regering onlangs ambitieuze uitbouwdoelstellingen aangekondigd – tegen 2030 moet er 10 GW extra geïnstalleerd zijn in Duitsland.

Na het vestigen van EnBW Noord-Amerika, is EnBW begonnen met het ontwikkelen van offshore windmogelijkheden aan zowel de oost- als de westkust van het land. Na een bod te hebben uitgebracht in de 2018 Massachusetts offshore wind land lease veiling, bereidde EnBW’s Noord-Amerika team zich voor op de New York Bight offshore wind leaseveiling samen met partner Total Energies. Met de onlangs aangekondigde toewijzing in de veiling verkoopt EnBW nu zijn Amerikaanse offshore windactiviteiten aan partner TotalEnergies.

“We zijn blij dat we onze offshore expertise en ervaring hebben kunnen bijdragen aan dit gezamenlijke succes,” zei Michael Class, Senior Vice President Power Generation / Portfolio Development. “Tegelijkertijd is dit voor ons ook het juiste moment om onze offshore activiteiten opnieuw af te stemmen met focus op de Europese markt. Wij danken onze partner TotalEnergies voor de uitstekende samenwerking en feliciteren hen met dit veilingsucces. Wij zullen onze partner blijven ondersteunen met onze expertise en kijken uit naar verdere toekomstige samenwerkingen.”

In de komende maanden zal EnBW de activiteiten van TotalEnergies in de VS blijven ondersteunen. Bron: EnBW

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.