Enercon kondigt krachtigere versie van E-175 EP5 aan

| 1 september 2023

Enercon kondigde deze week een krachtigere versie van zijn topmodel, de E-175 EP5 platform, aan. Met de E-175 EP5 E2 met 6,X MW nominaal vermogen zegt de Duitse windturbinefabrikant efficiëntie naar een nog hoger niveau te tillen.

© Enercon

Voor deze nieuwe versie wordt Enercon’s topmodel uitgerust met een nieuwe permanent-magneet generator, een opvallende generator met een externe rotor en grotere diameter die in twee delen is verdeeld voor efficiënte logistieke processen.

De nieuwe variant moet aanzienlijke verbeteringen van de jaarlijkse energieproductie (AEP) bieden in vergelijking met zijn voorganger van 6,0 MW die in de herfst van 2022 werd gepresenteerd. De rotordiameter van de E-175 EP5 E2 blijft met 175 meter identiek en ook de meeste turbinetechnologie wordt overgenomen.

Ook voor de krachtigere E-175 EP5 zullen ‘opbrengstgeoptimaliseerde modi’ beschikbaar zijn. Enercon introduceerde deze optionele bedrijfsmodi voor locatie-pecifieke opbrengstverhogingen voor het eerst met de E-175 EP5. Ze bieden klanten van Enercon extra mogelijkheden om de prestaties en opbrengst te verhogen en de genivelleerde elektriciteitskosten te verlagen.

De nieuwe versie van de E-175 EP5 komt beschikbaar in 2026. Het nieuwe turbinetype kan echter al worden meegenomen in de planning van ontwikkelaars en exploitanten, aldus Enercon. Bron: Enercon

Tags: , , ,

Category: Windmolens

Reacties zijn gesloten.