EWT groeit door en levert zijn eerste turbines in Denemarken

| 1 december 2017

EWT (de Nederlandse windturbinefabrikant uit Amersfoort) heeft met succes de Deense markt betreden met de installatie van twee DW61-900kW-windturbines in Tasinge, nabij Svendborg.

De installaties demonstreren een juiste technische oplossing en beleggingsrendementen die EWT vertegenwoordigt bij het vervangen van bestaande windturbines. Of het nu gaat om zelfopwekking, export naar net of eigen verbruik.

Zelfs wanneer het een uitdagende omgeving betreft van goedkope energietarieven zoals bijvoorbeeld in Denemarken. Eén van de turbines combineert energie-offset- en netstroomverkoop, waardoor de energiekosten van biologische groenteteelt worden verlaagd, omdat deze turbine naast inkomsten uit energieverkoop zal worden gegenereerd.

De tweede turbine zal een community wind project zijn, waarbij de lokale gemeenschap de mogelijkheid zal hebben om deel te nemen aan het project via de aankoop van aandelen van de turbine.
Het gebied waar de turbines zijn geïnstalleerd heeft enkele hoogtebeperkingen voor windturbines. EWT bleek de meest efficiënte oplossing voor deze beperking en de noodzaak om een ​​significant beter investeringsresultaat te bieden dan een verlengde verlenging van het leven.

EWT is de eerste niet-Deense fabrikant van windturbines die turbines in Denemarken installeert. EWT’s CEO, Mark Jones, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met de gelokaliseerde energieklanten in Denemarken, in de overtuiging dat ons product en onze service hun beste langetermijnoplossing  zijn.”

EWT kwam in beeld omdat de Nederlandse windturbinefabrikant sub-megawatt-turbines hebben die ideaal zijn voor projecten van één formaat, zoals de onze voor doeleinden van eigen gebruik “, zegt Peter Bay, eigenaar van de biologische groenteboerderij Skiftekær Økologi aps.

Denemarken was een pionier in het ontwikkelen van windenergieprojecten in de beginperiode, met vandaag meer dan 40 procent van zijn energievoorziening afkomstig van windenergie. De Deense turbines in het sub-Megawatt-segment zijn bij de meeste Deense producenten van windturbines niet meer in productie. EWT biedt betrouwbare oplossingen voor turbine-eigenaren die beperkt zijn tot hoogte en vermogen en is daarom een ​​interessante speler op de markt voor nieuwbouw- en repoweringprojecten.

De twee turbines zijn in de laatste week van oktober 2017 gebouwd. De levering van de turbines omvat ook het DirectWind-servicepakket van EWT, dat bestaat uit 24/7 conditiebewaking, product- en prestatiegaranties en preventief onderhoud. Verwacht wordt dat de turbines half december met het net zullen zijn verbonden.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Electriciteit

Reacties zijn gesloten.