Fugro haalt contract binnen voor drijvend offshore windpark bij Italië

| 1 september 2022

De Italiaanse ontwikkelaar Renexia heeft geodataspecialist Fugro een contract voor survey werkzaamheden voor het Med Wind drijvende windpark in de Straat van Sicilië gegund. Het windpark zal met een opgesteld vermogen van 2,8 GW een van de grootste geplande duurzame energieprojecten voor de Middellandse Zee zijn.

De scope van Fugro omvat gedetailleerde geofysische en milieuonderzoeken op de locatie van het voorgestelde windpark en langs de twee voorgestelde exportkabelcorridors. De activiteiten vinden plaats in waterdieptes van 300 tot 900 meter.

De resultaten van de analyse van de verzamelde geodata worden gebruikt om advies te geven over het beperken van geologische risico’s en het identificeren van een veilige route voor de installatie van de twee exportkabels. Deze resultaten zullen ook worden meegenomen in de definitieve geïntegreerde milieueffectrapportage (MER) die bij het Italiaanse ministerie van Energietransitie zal worden aangevraagd.

Med Wind

Het drijvende offshore windpark Med Wind van Renexia, onderdeel van TOTO Holding, komt op 60 km uit de Italiaanse kust te liggen. Het gebied van het windpark strekt zich uit over 850 km2. Hierin komen 190 windturbines. Na verwachting zal bij volledige vergunning de bouw van het windpark in 2025 starten. Als het windpark volledig operationeel is, gepland voor 2026,zal het genoeg elektriciteit kunnen leveren om het equivalent van 3,4 miljoen huishoudens per jaar van stroom te voorzien.

Tags: , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.