Funderingsmachines specialist CAPE Holland wordt overgenomen door Venterra

| 1 augustus 2023

CAPE Holland, ontwikkelaar van funderingsmachines voor de internationale onshore en offshore industrie, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft afgesloten voor een overname door Venterra Group Plc, een toegewijd offshore windenergiebedrijf.

CAPE Holland, met hoofdkantoor in Beilen, werd in 2002 opgericht door de vader van de huidige Chief Executive Officer, Laurens de Neef.  Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van funderingsmachines, zoals hydraulische trilblokken, boorstellingen, heistellingen en aanverwante machines. Zo ontwikkelde CAPE Holland de unieke Vibro Lifting Tools om funderingen te hanteren en in de zeebodem te heien welke de voordelen biedt van een snellere installatie met minder vaartijd, op unieke wijze bescherming biedt tegen ‘pile runs’ en voldoet aan de milieueisen door minder geluid te produceren op het zeeoppervlak en in de waterkolom.

Het bedrijf heeft tegenwoordig meer dan 60 mensen in dienst en zijn tools worden wereldwijd ingezet voor ontwikkelaars en hoofdaannemers. Enkele van de windprojecten waarbij het bedrijf betrokken was zijn: Formosa 1 Offshore Windpark (Taiwan), Kaskasi Offshore Windpark (DE), Ishikari Offshore Windpark (Japan), Moray West Offshore Windpark (UK), Maasvlakte 2 en het Prinsesamalia Windpark (NL).

Eerder verwelkomde CAPE Holland in 2019 een strategische investering van Cape Investment Partners waardoor het bedrijf de volgende groeifase in kon gaan. Met de op handen zijnde overname door Venterra, dat actief is in de Verenigde Staten, APAC en Europa,  maakt het bedrijf een cruciale stap om zijn organisatie naar het volgende niveau te tillen en zo de installatie van funderingen in diepere wateren en met grotere turbines tot 18-20 MW te ondersteunen.

Venterra Group werd opgericht om een wereldwijde servicespecialist te creëren voor de offshore windindustrie. Het bedrijf bouwt aan een dienstenaanbod voor de gehele levenscyclus van windparken, bestaande uit ingenieurs-, bouw- en ondersteuningsdiensten. Dit doet het door een combinatie van overnames en organische ontwikkeling. CAPE Holland past binnen Venterra’s Build Phase bedrijvengroep en vult het funderingsaanbod aan met FoundOcean, Balltec en Osbit.

De overname zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond. CAPE Holland geeft aan dat de identiteit van het bedrijf hetzelfde zal blijven. Bron: CAPE Holland

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.