General Electric investeert in 3 grote Indiase windparken

| 1 augustus 2014

Een drietal Indiase windparken krijgt een flinke investering van 1 mrd US dollars welke General Electric apart zet voor uitbreiding activiteiten in hernieuwbare energie.  Deze drie windparken hebben een geinstalleerd vermogen van 126 MW en wordt gebouwd door Atria Power, een bedrijf uit Inda welke in eigen land een van de leidende bouwers is van windparken.  Het bedrijf heeft al 125 megawatt aan windmolens geplaatst en wil nog eens 700 megawatt bijplaatsen in zowel wind- als zonne-energie.

GE levert de windturbines met een totaal vermogen van 76 megawatt, en verzorgt ook het onderhoud. Een nog onbekende partij levert de resterende 50 megawatt. General Electric is een van de grootste investeerders in windenergie ter wereld. Het bedrijf is verantwoordelijk voor 13 gigawatt geïnstalleerd vermogen, verspreid over negen landen. GE noemt het partnerschap met India goed voor de groei van het eigen bedrijf en het aandeel windenergie in dat land.

 

windmolen-indiaLees origineel bericht.

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Tags: , , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.