Grootste offshore windturbine van Siemens Gamesa ontvangt type certificatie

| 1 juli 2024

Siemens Gamesa heeft vorige week op LinkedIn bekend gemaakt dat haar vlaggenschip offshore windturbine, de SG 14-236 DD, de officiële type certificatie van de TÜV NORD GROUP heeft ontvangen.

© Siemens Gamesa

De windturbine met een nominaal vermogen van 14 MW kan met de Power Boost functie opgevoerd worden naar 15 MW. Met 115 m lange bladen is de rotordiameter 236 m en de rotoroppervlakte 43.500 m2. Dit komt overeen met de oppervlakte van 6,2 standaard voetbalvelden van 100 bij 70 meter. Het aandrijfsysteem is Direct-Drive zoals bij alle offshore windturbines van Siemens Gamesa.

Type certificatie is een belangrijke mijlpaal voor een windturbine omdat daardoor geattesteerd wordt dat de windturbine met alle componenten voldoet aan hoge eisen van het design en de bedrijfszekerheid. Vooral voor de commerciële succeskansen is type certificatie bijzonder belangrijk. Siemens Gamesa heeft nu al orders voor 8 GW vermogen van de SG 14-236 DD. Hieronder de recente order voor Skyborn’s 945 MW Gennaker offshore windpark in de Oostzee, op ongeveer 15 kilometer ten noorden van het Duitse schiereiland Fischland-Darß-Zingst. Siemens zal hier 63 units met een vermogen tot 15 MW.

Serieproductie zal nog in de loop van 2024 opgestart worden. Bron: Siemens Gamesa/Skyborn

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.