Hexicon vormt Joint Venture met Avapa Energy voor drijvende windenergie in Italië

| 1 januari 2022
Hexicon vormt Joint Venture met Avapa Energy voor drijvende windenergie in Italië

Bron: Hexicon

De Zweedse ontwikkelaar van drijvende windtechnologie Hexicon heeft een 50-50 Joint Venture – AvenHexicon SRL – opgericht met de Italiaanse duurzame energie ontwikkelaar Avapa Energy, met als doel samen drijvende windenergieprojecten in Italiaanse wateren te ontwikkelen.

Daarnaast zal Hexicon haar gepatenteerde technologie in licentie geven aan AvenHexicon voor gebruik in haar projecten en door derden.

De samenwerking met Avapa Energy is in lijn met de strategie van Hexicon om een early-stage ontwikkelaar te zijn in belangrijke markten en om samen te werken met lokale bedrijven. Avapa Energy is gevestigd in Bologna en heeft ervaring met de ontwikkeling van zonne- en windparken op land in Italië en beschikt daardoor over de knowhow en lokale kennis die passen bij het profiel van Hexicon in drijvende windenergie. 

Drijvende windenergie in Italië

Italië biedt goede mogelijkheden voor drijvende windenergie. Als een van de belangrijkste begunstigden van de Green Deal van de EU heeft Italië de aanzet gegeven tot de wijzigingen in de regelgeving die nodig zijn om offshore-windenergie te ontwikkelen.

AvenHexicon zal ondertussen geschikte locaties voor drijvende windenergieparken identificeren, om zo snel mogelijk de nodige vergunningsprocessen op te starten. AvenHexicon zal daarbij ook het gebruik van Hexicon’s gepatenteerde technologie voor drijvende platforms met gekantelde torens overnemen en promoten bij andere spelers. Bron: Hexicon

Tags: , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.