Huisman gaat kranen leveren voor Cadeler schepen

| 1 december 2021
Huisman gaat kranen leveren voor Cadeler schepen

Bron: Huisman

Huisman heeft een contract gekregen van COSCO Shipping (Qidong) Offshore Co, Ltd. voor het ontwerp en de bouw van twee >2.000mt Leg Encircling Cranes (LEC). De kranen zullen worden geïnstalleerd op de twee nieuw te bouwen X-klasse schepen van Cadeler, de Deense leverancier van maritieme installatie- en engineeringdiensten in de offshore windindustrie.

De werkzaamheden voor Huisman bestaan uit het ontwerp, de engineering en de bouw van de twee LEC’s in haar productiefaciliteit in Zhangzhou, China.

De identieke Leg Encircling Cranes hebben een 155 meter lange giek, die 180,5 meter bovendeks kan reiken. Optioneel kan de giek worden opgewaardeerd tot 175 meter om de hijshoogte te verhogen tot 200,5 meter. Met deze kranen zal Cadeler offshore funderingen en de volgende generatie windturbines voor toekomstige offshore windprojecten kunnen installeren.

De volledig elektrisch aangedreven LEC’s worden gekenmerkt door hun lichte, maar robuuste kraanontwerpen, met een hoge mate van betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en een beperkte tail swing. Hierdoor zijn ze ideaal voor de bouw van offshore windparken, aldus Huisman.

De kranen worden op COSCO’s scheepswerf in Qidong, China op de X-klasse schepen geplaatst. De twee Cadeler X-klasse schepen zullen volgens planning respectievelijk eind 2024 en begin 2025 gereed zijn. Bron: Huisman

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.