Jan De Nul gunt DHSS scheepsagentcontract

| 1 december 2021
Jan De Nul gunt DHSS scheepsagentcontract

Bron: DHSS

De Belgische aannemer Jan De Nul heeft DHSS een scheepsagentcontract gegund ter ondersteuning van de Hollandse Kust (Noord) en (West Alpha) offshore kabelcampagne. Jan De Nul, als onderdeel van het consortium ‘JLC’ samen met LS-Cable & System, zijn verantwoordelijk voor de levering en installatie van 210 km offshore hoogspanningskabels in opdracht van TenneT.

Jan De Nul Group zal zorgen voor het transport, het leggen en de bescherming van de kabels, terwijl LC-Cable & System verantwoordelijk is voor de levering, aansluiting en het testen van de kabels.

DHSS zal verantwoordelijk zijn voor de scheepsagentdiensten, de logistiek aan de kade en de lokale inkoop. Het bedrijf zal Jan de Nul voor dit project bijstaan vanuit IJmuiden.

Aansluiting Hollandse Kust (Noord) en (West Alpha)

De Hollandse Kust (Noord) en Hollandse Kust (West Alpha) offshore connecties zullen elk bestaan uit twee 220kV AC kabelsystemen. Deze vier kabelsystemen, met een totale lengte van 210 km, verbinden de windparken met het Nederlandse elektriciteitsnet op land nabij Beverwijk, net ten noorden van de haven van IJmuiden. Wanneer de windparken operationeel zijn, zullen ze tot 1.400 MW opwekken, genoeg groene stroom om te voorzien in de jaarlijkse behoefte van 1,4 miljoen huishoudens.

De eerste proeven op het strand van Wijk aan Zee voor het fysiek binnenhalen van de kabels in 2022 zijn succesvol afgerond. Met de aangepaste trencher Sunfish worden door middel van waterjettechnologie worden de exportkabels naar beneden gebracht. Een andere proef volgt nog, waarbij de kabels worden begraven met inzet van de Starfish. Bron: DHSS

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.