Korea Floating Wind ontvangt exclusieve ontwikkelrechten voor 870 MW drijvend offshore windpark in Zuid-Korea

| 1 februari 2022
Korea Floating Wind ontvangt exclusieve ontwikkelrechten voor 870 MW drijvend offshore windpark in Zuid-Korea

Bron: Ocean Winds

Korea Floating Wind (KF Wind), een joint venture tussen Ocean Winds (66,7%) en Aker Offshore Wind (33,7%), ontving een Electric Business License (EBL) van het Ministry of Trade, Industry and Energy van de Republiek van Zuid – Korea voor een drijvend windpark met 870 MW vermogen. 

In Zuid-Korea verleent een EBL aan een projectontwikkelaar het exclusieve ontwikkelrecht voor een windpark. Alleen producenten die over een EBL beschikken, kunnen stroom opwekken.

KF Wind is van plan om een floating offshore windpark te realiseren met 1.320 MW vermogen (870 MW + 450 MW). KF Wind verwacht op korte termijn een tweede EBL voor de overige 450 MW vermogen. Financial Close van het project wordt in 2024 verwacht. De locatie ligt 80 km uit de kust van de plaats Ulsan in het zuidoosten van Zuid – Korea. KF Wind zal drijvende fundamenten van het Amerikaanse bedrijf Principle Power toepassen.

Ocean Wind met haar hoofdkantoor in Madrid is een JV van het Portugese energiebedrijf EDPR (Energias de Portugal Renewable) en het Franse energiebedrijf ENGIE. Aker Offshore Wind is een Noorse ontwikkelaar van floating windenergieprojecten.

Zuid – Korea wil 20% van haar stroomconsumptie in 2030 duurzaam opwekken met daarbij een bijdrage van 12 GW offshore windenergie. De CO2 emissie zal 2030 met 40% gereduceerd zijn t.o.v. het piekjaar 2018. Bron: Ocean Winds

Tags: , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.