Locale energiecooperaties nemen aandeel windturbine Alkmaar over

| 1 november 2017

 

Eind september hebben de energiecoöperaties CALorie, AlkmaarEnergie, Bergen Energie en Heiloo Energie  aandelen overgenomen in windmolen Boekel op industrieterrein de Boekelermeer in Alkmaar. De aandelen nemen zij over van deDuurzame Energie Coöperatie Regio Alkmaar (DECRA). Via de coöperaties kunnen inwoners van de regio nu deelnemen in de windmolen.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Uitgeest en Heiloo  en grondstoffen- en energiebedrijf HVC werken samen in DECRA om duurzame energieprojecten in de regio te stimuleren. De energiecoöperaties zijn burgerinitiatieven – zonder winstoogmerk – die streven naar een duurzame en energieneutrale omgeving. Uitgangspunt van zowel de energiecoöperaties als DECRA is dat inwoners en bedrijven de gelegenheid krijgen om deel te nemen in duurzame energieprojecten, zoals windmolen Boekel.

AlkmaarEnergie-voorzitter Benny Duimel namens de coöperaties: “Doordat inwoners kunnen deelnemen in windmolen Boekel worden zij actief betrokken bij de lokale verduurzaming en krijgen zij tevens een aantrekkelijk financieel rendement op hun investering.”

“DECRA is heel blij met deze samenwerking. Op deze manier zorgen we met elkaar in een regionaal verband voor een duurzamere leefomgeving van de bewoners van dit gebied,” aldus Jan Nagengast, voorzitter van DECRA.

Inwoners en bedrijven uit de regio kunnen eenvoudig deelnemen in de windmolen. Dit kan door het afnemen van certificaten die een aandeel in de windmolen vertegenwoordigen. De kosten van een certificaat zijn laag zodat deelname voor veel mensen mogelijk is. Deelname kan al vanaf 1 certificaat en is voor inwoners van alle DECRA gemeenten mogelijk. Informatie over deelnemen in windmolen Boekel is te vinden op de websites van de energiecoöperaties.

Lees origineel artikel.

Bron: Rudnhn.nl

Tags: , , , , , , ,

Category: Draagvlak omwonenden, Electriciteit, Groene energie, Kleine Windmolens, Klimaatverandering, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Windparken

Reacties zijn gesloten.