Mars maakt snoep met windenergie

| 1 mei 2014

Snoepfabrikant Mars gaat vanaf 2015 snoep maken in zijn fabrieken in de USA die opereren op zonne-energie en het gaat een groot windpark in Texas kopen. Dit windmolenpark met een vermogen van 200 MW gaat in 2015 operationeel. Het vermogen is voldoende om de Amerikaanse productie volledig energieneutraal te maken. 

De investering maakt deel uit van de bedrijfsstrategie ‘Sustainable in a Generation’ om in 2040 wereldwijd energieneutraal te opereren. Op de korte termijn wil het bedrijf de emissie van broeikaskassen in 2015 met een kwart verminderen ten opzichte van 2007. Mars is vooral bekend om zijn snoeprepen, maar is ook de producent van verschillende merken diervoeders en Uncle Ben’s rijst. Alleen al in de VS heeft Mars 37 fabrieken.

Eerder dit jaar kondigde de snoepfabrikant aan om te streven naar 100 procent duurzame en traceerbare palmolie.Voor het einde van 2014 moeten de toeleveranciers een duidelijk plan overleggen hoe ze dat willen bereiken. Mars stelt daarbij strengere eisen dan gebruikelijk voor gecertificeerde palmolie.

Mars gaat duurzaam produceren

Mars gaat duurzaam produceren

Bron: Duurzaam Bedrijfsleven

Tags: , ,

Category: Bedrijven, Onshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.