NjordIC ondersteunt Van Oord bij UXO-werk voor Hollandse Kust (noord)

| 1 juni 2021

Hollandse Kust Noord OWPHet Nederlandse UXO-adviesbureau NjordIC BV is door Van Oord Offshore Wind gecontracteerd om UXO-adviesdiensten te leveren voor het offshore windproject Hollandse Kust (noord). De werken zullen lopen van Q2 2021 tot Q2 2022.

NjordIC zal het volledige scala aan UXO-adviesdiensten leveren, variërend van de levering van een UXO-risicobeoordeling / UXO-risicobeperkingsstrategie via UXO-enquête / ID & C-supervisie tot de uiteindelijke ALARP-ondertekening. De operaties zullen worden uitgevoerd onder de relevante Nederlandse CS-OOO-regelgeving en zullen gericht zijn op een pragmatische en efficiënte UXO-risicobeperkingsstrategie voor Van Oord.

“We zijn verheugd om met het Van Oord-projectteam samen te werken om een ​​pragmatisch UXO-opruimingsproject te realiseren met als doel een veilige werkomgeving te garanderen”, zegt John Bakker, UXO Manager voor NjordIC. “Wij danken Van Oord voor het vertrouwen in onze nieuwe aanpak”

Hollandse Kust (noord) offshore windpark

Het offshore windpark Hollandse Kust (noord) wordt gebouwd door CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. CrossWind won in juli 2020 de tender voor het windgebied. Het windpark, gelegen op ongeveer 18,5 km uit de kust van de provincie Noord-Holland, zal worden uitgerust met 69 Siemens Gamesa SG 11.0 200DD, 11 MW windturbines. Het windpark heeft een totaal vermogen van 759 MW en zal naar verwachting eind 2023 volledig operationeel zijn.

Van Oord is binnen het project verantwoordelijk voor de scope van Balance of Plant. Dit omvat de engineering, inkoop, constructie en installatie van de funderingen, inter array-kabels en transport en installatie van de windturbines.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.