Nordex ontvangt order van Shell voor levering windturbines Energiepark Pottendijk

| 1 oktober 2021
 Shell geeft Nordex order voor 14 turbines voor Energiepark Pottendijk

© Nordex SE Hamburg

De Duitse windturbinefabrikant Nordex heeft een order ontvangen van Royal Dutch Shell voor de levering en installatie van de windturbines voor het windpark dat onderdeel uitmaakt van Energiepark Pottendijk.

Het windpark is het eerste onshore windpark van Royal Dutch Shell in Europa. Het windpark krijgt een totaal vermogen van 50,4 MW.

Nordex levert veertien windturbines van het type N131/3600. De turbines hebben een ashoogte van 84 meter en een tiphoogte van 149,5 meter.

De start van de levering en de bouw van de turbines is gepland voor het voorjaar van 2022. De inbedrijfstelling is gepland voor het einde van datzelfde jaar.

Met gemiddelde windsnelheden op de locatie van 6,6 m/s en dankzij de grote rotoren van de turbines zal het jaarlijks ca. 130 Gwh aan schone elektriciteit opwekken.

Het contract met Nordex omvat ook een Premium Service voor het onderhoud en de service van de turbines gedurende een periode van 15 jaar.

Energiepark Pottendijk

Het windpark zal worden gebouwd als onderdeel van het Energiepark Pottendijk, gelegen nabij Nieuw-Weerdinge in de provincie Drenthe. Dit energiepark zal ook bestaan uit een zonnepark met een geïnstalleerd vermogen van 50 MW (90.0000 zonnepanelen).

Afgelopen jaar op 29 juli 2020, heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State positief uitspraak gedaan over de vergunningen die zijn uitgegeven voor Windpark Pottendijk.  Bron: Nordex SE

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.