Ørsted gaat 325 MW windstroom van Greenchoice vermarkten

| 1 december 2020

Het Deense energiebedrijf Ørsted gaat een tweejarige overeenkomst aan met energiebedrijf Greenchoice voor het verhandelen en balanceren van de opgewekte stroom uit Greenchoice’s 325 MW Nederlandse onshore windportfolio.

Greenchoice beheert een portefeuille van 325 MW aan wind op land in Nederland met o.a. Windpark Hartelkanaal. Ørsted is gekozen om deze groene stroom op de markt te brengen en zal daarom verantwoordelijk zijn voor de verkoop en het balanceren van de stroom uit Greenchoice’s onshore windportfolio.

Morten Buchgreitz, Executive Vice President en CEO van Ørsted Markets & Bioenergy zegt dat hij blij is om een overeenkomst gesloten te hebben met een bedrijf dat net als Ørsted zich richt op groene energie. Het Deense bedrijf is via het Borssele 1&2 offshore windpark dat sinds vorige week gereed is al actief op de Nederlandse markt. Met 325 MW wind op land breidt het bedrijf nu haar aanbod aan groene stroom verder uit.

Met de afgesloten overeenkomst met Ørsted in plaats kan Greenchoice zich richten om haar windportefeuille verder uit te breiden.

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.