Ørsted rondt verkoop 50 % belang in Borssele 1&2 aan Norges Bank Investment Management af

| 1 juni 2021
Borssele 1&2 offshore windpark

©

Ørsted heeft op 7 april jongstleden een overeenkomst getekend met Norges Bank Investment Management (NBIM) om 50 % van 752 MW Borssele 1&2 offshore windpark te verkopen aan NBIM. De transactie was nog onderworpen aan wettelijke goedkeuringen. Ørsted maakte gisteren bekend dat de overdracht is afgerond.

De transactie zou om een ​​bedrag van EUR 1,375 miljard gaan (circa DKK 10,2 miljard). Voor NBIM, de vermogensbeheerdivisie van Norges Bank, de Noorse centrale bank, is het de eerste niet-beursgenoteerde investering in infrastructuur voor hernieuwbare energie.

Als onderdeel van de overeenkomst blijft Ørsted operationele en onderhoudsdiensten (O&M) op lange termijn leveren vanuit haar O&M-basis in de haven van Vlissingen in Nederland. Verder zal Ørsted NBIM balanceringsdiensten en een lange termijn route naar de markt leveren voor de hernieuwbare elektriciteit opgewekt door Borssele 1 & 2.

Borssele 1&2

Het offshore windpark Borssele 1&2 is in Q4 2020 in gebruik genomen. Met een geïnstalleerd vermogen van 752 MW door 94 Siemens Gamesa 8 MW windturbines is het momenteel het grootste operationele offshore windpark van Nederland.

Tags: , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.