Overname Van Voskuilen Groep door Van Gelder Groep definitief

| 1 februari 2024

De eerder deze maand aangekondigde voorgenomen overname van Van Voskuilen Groep door Van Gelder Groep BV is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Gisteren hebben beide partijen hun handtekening onder de overname gezet.

Met de overname van Van Voskuilen Groep verstevigt Van Gelder haar positie in de inframarkt. Met de overname van Van Voskuilen Groep, en eerder Klever Boor- en Perstechniek, Stam & Co en TM Techniek, versterkt Van Gelder haar positie in de markt en kan zij nog beter bijdragen aan de maakbaarheid van ondergrondse infrastructurele projecten. Van Voskuilen Groep en de professionals die werken bij Van Voskuilen Groep brengen bovendien marktkennis en expertise op het gebied van onder andere leidingbouw mee.

Henri van der Kamp, algemeen directeur Van Gelder:

“De opgave met betrekking tot de energietransitie en de drinkwaterzekerheid is onverminderd groot. Netwerkbedrijven en hun aannemers staan voor een immense operatie om de capaciteit van de ondergrondse netwerken de komende decennia snel en veilig te vergroten. Schaalgrootte en executiekracht zijn hierbij van essentieel belang. Netbeheerders hebben behoefte aan grotere, solide infrapartners die in staat zijn grote projecten te maken.”

Van Voskuilen Groep is al zestig jaar actief in de infratechniek en is specialist op het gebied van boven- en ondergrondse kabel- en leidingsystemen. Van engineering tot realisatie, beheer en onderhoud.

Albèr van Ee, algemeen directeur van Van Voskuilen Groep over de overname:

“Van Voskuilen Groep en Van Gelder delen dezelfde waarden en hebben ervaring met samenwerken in combinaties. Door de overname ontstaat een slagvaardige onderneming die, door de bundeling van krachten en het samenvoegen van expertises, grotere contracten en werkpakketten voor de toekomst aan kan.”

Bron: Van Gelder

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.