Parkwind tekent akkoord over offshore windparken Belwind & Northwind

| 1 oktober 2014

De investeringsholding Parkwind heeft de verkoop van een deel van zijn aandelen in 2 Belgische offshore windparken aan Sumitomo Corporation helemaal afgerond. De Japanse industriële groep verwerft een belang van 39 % in het bestaande windpark Belwind. Parkwind behoudt 41 % van de aandelen, de Nederlandse coöperatieve Zeewind 20 %.

Parkwind, Sumitomo en Zeewind werken ook samen aan de ontwikkeling van een tweede, naastgelegen park met dezelfde capaciteit. Parkwind, Sumitomo en de Belgische Aspiravi Group hebben ook een akkoord bereikt over het windpark Northwind. In de nieuwe structuur hebben Parkwind en Sumitomo elk een belang van 30%, Aspiravi heeft 40 % van de aandelen. De investeringsholding Parkwind ontwikkelt, bouwt en exploiteert offshore windparken en heeft Colruyt Group als grootste aandeelhouder.


Het akkoord met Sumitomo bevestigt de positie van Parkwind als toonaangevend bedrijf in Europa voor het ontwikkelen, bouwen en runnen van offshore windparken. Wim Biesemans, CEO Parkwind: “Ik ben bijzonder fier dat we dit eerder aangekondigde partnership nu ook definitief hebben kunnen finaliseren. De kennis en ervaring die we hebben opgebouwd wordt duidelijk ook internationaal geapprecieerd. De reputatie van ons team en van onze aandeelhouders alsook het huidige coherente reglementaire kader in België hebben Sumitomo het nodige vertrouwen gegeven om in dit project in te stappen.”

parkwind

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Parkwind

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.