RelyOn Nutec realiseert nieuw opleidingscentrum in Eemshaven

| 1 februari 2022

RelyOn Nutec opent begin 2023 een nieuw opleidingscentrum in de Eemshaven, Groningen. De Eemshaven is uniek gepositioneerd om de windprojecten in de Noordzee te bedienen en te voldoen aan de toenemende vraag van de onshore en offshore windindustrie in de regio Groningen. 

RelyOn Nutec realiseert nieuw opleidingscentrum in Eemshaven

Bron: RelyOn Nutec

In samenwerking met Groningen Seaports is een geschikte locatie gevonden in het Emmahavengebied van de haven. Met de realisatie van de Eemshaven trainingslocatie biedt RelyOn Nutec state-of-the art trainingscentra gunstig gelegen langs de Noordzee. Deze loopt van Trondheim, Bergen, Stavanger en Kristiansand (Noorwegen) naar Esbjerg (Denemarken), langs Bremerhaven (Duitsland), Eemshaven, Amsterdam en Rotterdam (Nederland) naar Oostende (België). Aan de andere kant van de Noordzee zijn trainingscentra te vinden in Great Yarmouth, Teesside en Aberdeen (Verenigd Koninkrijk). Zo is er altijd een RelyOn Nutec trainingscentrum in de buurt.

Waterstofindustrie

Met het begin van de Nederlandse waterstofindustrie naast de Eemshaven, wil RelyOn Nutec een belangrijke rol spelen in vormgeven en ontwikkelen van de nieuwe standaarden voor waterstofveiligheidstrainingen. Het bedrijf heeft de ambitie om waterstof trainingsfaciliteiten toe te voegen aan het nieuwe trainingscentrum. De waterstof trainingsobjecten kunnen worden gebruikt voor onderzoeks- en testdoeleinden, ook door andere partijen die in de regio aanwezig zijn.

Groningen Seaports’ CEO Cas König: “Wij zijn ontzettend verheugd met de komst van RelyOn Nutec. In en rondom de Eemshaven is er veel aandacht voor de on- en offshore wind en in de toekomst verwachten we dit steeds verder uit te breiden. Een innovatief trainingscentrum was er nog niet en met deze vestiging wordt de sterke positie van de Eemshaven als basis- en servicehaven in de offshore windindustrie verder verstevigd. Daarnaast is het mooi dat RelyOn Nutec kansen ziet voor de waterstofindustrie. Dat biedt ook weer mogelijkheden voor andere projecten in de Eemshaven.”

Peter Van Cauwenberghe, managing director RelyOn Nutec Central Europe, ziet de realisatie van het centrum in Eemshaven als een belangrijke toevoeging aan de RelyOn Nutec groep: “Wij zien het nieuwe trainingscentrum in Eemshaven als een unieke kans om nog dichter bij onze klanten te kunnen zijn. Met dit centrum willen wij ondersteuning bieden aan belangrijke energieprojecten, waaronder in waterstof, maar ook lokale arbeidskrachten ondersteunen in het geven van innovatieve en hoogwaardige veiligheidstrainingen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Groningen Seaports en willen vanuit deze nieuwe locatie ook de ambitie van de haven ondersteunen.”

De bouw van het nieuwe centrum in de Eemshaven zal begin maart 2022 van start gaan. Bron: RelyOn Nutec

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.