SeaMar doet geofysisch onderzoek in offshore windparken in VS

| 1 juli 2020

Offshore support vessel Deep Helder © SeaMar

Een van de schepen van rederij SeaMar, de MV Deep Helder, is begonnen met geofysisch onderzoek in de South Fork en Revolution offshore windparken voor de Amerikaanse oostkust.

Het offshore supportschip MV Deep Helder, dat al enige ervaring heeft opgedaan met het werken in offshore windparken in Europa, biedt ondersteuning aan het Zweedse bedrijf MMT, dat verschillende mariene inspectietaken zal uitvoeren om de zeebodem te beoordelen voordat de offshore kabels en constructies worden geïnstalleerd. MMT heeft het contract in mei van dit jaar aan SeaMar gegund. Het contract heeft een looptijd van 6 maanden en begint in juli.

Offshore windparken South Fork en Revolution
Het South Fork project van 132 MW is gepland 35 mijl ten oosten van Montauk Point en wordt het eerste offshore windpark van New York. Het project wordt uitgevoerd door Ørsted en Eversource in een 50/50 partnerschap. De on-en offshore bouwactiviteiten gaan naar verwachting in 2021 beginnen. In 2022 zal het windpark, met in totaal 15 turbines, volledig operationeel zijn.

Het Revolution project ligt 15 mijl ten zuiden van de kust van Rhode Island. Het heeft een totale capaciteit van 700 MW en zal bestaan uit 2 windparken. Een windpark van 400 MW levert stroom aan Rhode Island, terwijl een ander windpark van 300 MW hetzelfde doet voor Connecticut. Het project wordt ontwikkeld door DWW Rev I, tevens een 50:50 joint venture tussen Ørsted U.S. Offshore Wind en Eversource.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.