Taiwan: Siemens Gamesa levert windturbines voor 900 MW offshore windpark

| 1 juli 2019

SG 8.0-167 DD

Het Deense energiebedrijf Ørsted ontwikkelt in Taiwan het offshore windpark Greater Changhua1 en 2A. De locatie van het windpark is westelijk van Taiwan met een afstand van 35 – 50 km naar de kust van Changhua County. Ørsted noemde Siemens Gamesa al in oktober 2018 voorkeursleverancier.

Nu heeft Ørsted de definitieve order aan Siemens Gamesa verstrekt. Naast de levering van de windturbines is ook de service onderdeel van de order. Geleverd wordt een variant van de SG8,0 – 167 DD. Deze variant heeft de volgende aanpassingen voor de regio Asië/Pacific: structuurversterkingen om in overeenstemming met de lokale voorwaarden bestand te zijn tegen tyfoons en aardbevingen, ruimer bereik van de bedrijfstemperatuur naar hogere en lagere waarden en stroomopwekking met 60Hz.

Om aan de eisen van de Taiwaanse overheid m.b.t. lokale productie te voldoen zal Siemens Gamesa 2021 een fabriek openen voor de assemblage van gondels in de haven van Taichung.

Taiwan wil uit de kernenergie stappen en in 2025 de laatste kerncentrale sluiten. Nucleair opgewekte stroom had in het verleden een aandeel van 40% aan de stroomproductie. Ter compensatie van het sluiten van de kerncentrales wil Taiwan in 2025 over 5 500 MW offshore windenergie beschikken. Als wereldwijd grootste exploitant van offshore windenergie heeft Ørsted op dit moment ± 5,6 GW operationeel vermogen en ± 4,3 GW vermogen in de bouwfase. Bron: Siemens Gamesa

Tags: , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.