Siemens komt met goedkopere transformator (stopcontact op zee)

| 1 september 2015

Siemens (Duitse fabrikant van windturbines) komt met transformator-station waarbij aansluiten windparken dichtbij de kust goedkoper wordt. Licht, compact is het nieuwe stopcontact op zee en is eenvoudig te installeren op de fundering van de windturbines in het park.

Het gewicht van de transformator (250 MW) is terug gebracht tot 630 ton. Dankzij het lage gewicht en kleine formaat is inhuren van zwaar materiaal niet meer nodig (en goedkoper) en daalt het installatietijd met 20%.  Daarnaast is het vanuit milieuoogpunt interessant de biologisch afbreekbare olie. Deze wordt gebruikt  om de elektrische systemen te isoleren en kortsluiting te voorkomen. De gebruikte olie is niet giftig en nagenoeg niet brandbaar volgens Siemens.

Siemens claimt dat zijn oplossing de kosten van de aansluiting van near shore windparken, bestaande uit windmolens slechts honderden meters tot enkele kilometers uit de kust, 40 procent goedkoper maakt.

Het Nederlandse windpark Westermeerwind, in aanbouw aan de rand van het IJsselmeer bij Urk en Lemmer, is zo’n near shore windpark. De installatie van de windmolens in het 144 megawatt grote windpark is recent begonnen.

Siemens levert voor Westermeerwind zowel de windturbines als de transformatorstations op land en in het IJsselmeer.

WESTERMEERWIND

Bouw windpark Westermeerwind is in het voorjaar “15 begonnen

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.