Solidd werkt samen met Ballast Nedam aan funderingen voor Windpark Maasvlakte 2

| 1 april 2022

Solidd werkt samen met Ballast Nedam aan Windpark Maasvlakte 2Ballast Nedam heeft Solidd Steel Structures (Solidd) gecontracteerd voor Windpark Maasvlakte 2. Solidd is in het project verantwoordelijk voor het ontwerpen, produceren, leveren en installeren van secundaire funderingselementen en tijdelijke hulpinstallaties zoals de hydrohamer transportframes.

Windpark Maasvlakte 2 wordt door Eneco in opdracht van Rijkswaterstaat ontwikkeld. In totaal komen er tien windturbines op betonnen funderingen op de harde zeewering, en twaalf windturbines op monopile-funderingen op de zachte zeewering.

Ballast Nedam is de hoofdaannemer voor de bouw van de funderingen en de kabels. Ballast Nedam koos Solidd als partner om de twaalf offshore funderingen op het strand door middel van in- en uitwendige funderingselementen compatible te maken voor het plaatsen van de landwindturbines.

Het in Sumar gevestigde Solidd heeft een eigen staalproductiefaciliteit. Het bedrijf biedt een totaalconcept aan: de werkzaamheden variëren van ontwerp tot en met installatie op locatie.

Jan Willem Stob, algemeen directeur van Solidd: “Het project Windpark Maasvlakte 2 sluit niet alleen perfect aan op onze jarenlange ervaring en expertise, maar ook op onze ambitie: naast onze werkzaamheden voor de inframarkt en industrie, focussen op de groeiende offshore windindustrie waar een sterke vraag is naar projectpartners.”

Solidd begin 2022 al begonnen met de eerste activiteiten. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het technische ontwerp van de constructies, waarna de fabricage zal worden opgestart. Eind april starten de installatiewerkzaamheden op locatie.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.