Start aanvoer windturbinecomponenten voor Windpark Den Tol

| 1 september 2021
Eerste windturbinecomponenten arriveren in Windpark Den Tol

Foto: Tonny Bosman Bron: Green Trust LinkedIn

De eerste windturbineonderdelen zijn gearriveerd op de bouwlocatie van Windpark Den Tol. Hiermee kan begonnen worden met de opbouw van de eerste van negen windturbines.

Windpark Den Tol wordt gebouwd in het buitengebied van Netterden in de gemeente Oude IJsselstreek, vlakbij de Duitse grens bij Emmerich. Hier komen negen Nordex N117 windturbines, elk met een tiphoogte van 189 m en een vermogen van 3,6 MW. Het totaal opgestelde vermogen van het windpark komt op bijna 33 MW.

Windpark Den Tol is een initiatief van een aantal landbouwfamilies. Het windpark is ontwikkeld met ondersteuning van Windunie Development. In januari dit jaar werd de financieringsbeslissing genomen waarna de bouwwerkzaamheden van start konden gaan.

In maart dit jaar startte Van Hattum en Blankevoort namens VolkerWind met de fundatiewerkzaamheden.  Medio april ging de eerste paal erin. Meiland Azewijn is in dit project betrokken bij de aanleg van de parkwegen en kraanopstelplaatsen terwijl Watt Infra de parkbekabeling verzorgt. Green Trust Consultancy is verantwoordelijk voor het bouwmanagement.

Het windpark moet in het voorjaar van 2022 de eerste elektriciteit leveren. De 9 turbines zullen samen jaarlijks ruim 80.000 MWh elektriciteit produceren, het equivalent van het energieverbruik van ruim 25.000 huishoudens. Bron: Green Trust

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.