TenneT verwelkomt nieuwe leden Raad van Commissarissen

| 1 september 2023

Vanaf vandaag, 1 september 2023, treden Maarten Camps en Kuldip Singh aan als lid van de Raad van Commissarissen van TenneT. Beide zijn voorgedragen door de Raad van Commissarissen van TenneT Holding B.V. en door (demissionair) minister van Financiën Sigrid Kaag benoemd.

Maarten Camps (1964) is sinds juni 2020 voorzitter van de Raad van Bestuur van UWV en bekleedde eerder topfuncties bij verschillende Nederlandse ministeries waar hij zich bezighield met grote maatschappelijke uitdagingen als economische groei, klimaatbeleid en digitalisering: hij was secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en daarvoor directeur-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Naast zijn werk voor UWV is hij betrokken bij verschillende adviesraden en andere commissariaten met een sterke maatschappelijke focus.

Kuldip Singh (1973) is sinds maart 2022 lid van de raad van commissarissen van KPMG. Hij heeft uitgebreide internationale leiderschapservaring in het digitale en beveiligingsdomein en met data gedreven transformatie als voormalig Director Digital bij Innogy Retail International en Global Head of Digital Transformation Customer Solutions bij E.ON Group. Hij is bekend met de energiemarkt in Nederland en Duitsland. Kuldip Singh is onder andere commissaris bij de internationale scale-up Whiffle.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen van TenneT Ab van der Touw verwelkomt zijn nieuwe collega’s van harte: “Met Maarten halen we veel expertise en waardevolle ervaring in de publieke sector binnen, evenals een goed ontwikkeld netwerk in de Nederlandse en Duitse publieke sector. Kuldip combineert zijn uitgebreide ervaring in het digitale domein met een duidelijke focus op veiligheid. Beiden hebben ook een brede ervaring in de energiesector. Ik kijk uit naar een goede samenwerking in wat voor TenneT een intensieve periode zal worden.”

Samenstelling raad van commissarissen

Essimari Kairisto, Edna Schöne en Stijn van Els zijn onlangs herbenoemd voor hun tweede termijn. De derde en laatste termijn van Laetitia Griffith als commissaris eindigt na ruim acht jaar in het eerste kwartaal van 2024. Daarna zal de Raad van Commissarissen van TenneT uit zes leden bestaan, een afspiegeling van de verschillende stakeholders en perspectieven van TenneT in de (Noordzee)landen waar TenneT actief is en samenwerkt. Bron: TenneT

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.