Topwind introduceert Shadow Control System (SCS)

| 1 september 2015

Topwind heeft een heldere missie, maximaal rendement voor windturbine eigenaren. Een missie welke middels het Shadow Control System weer in de praktijk zichtbaar wordt. Met het Topwind Shadow Control System worden de turbines alleen afgeschakeld op het moment dat er sprake is van overlast en niet op basis van voorspellingen.

Slagschaduw op zichzelf vormt geen gevaar voor de omgeving en geen overlast. Er is dus geen urgentie om de turbines direct automatisch af te schakelen op het moment dat slagschaduw optreedt.

De momenten dat slagschaduw optreedt is middels rekenmethodes goed te voorspellen. Of er daadwerkelijk sprake is van overlast als gevolg van de slagschaduw is niet vooraf te programmeren. Er is sprake van overlast wanneer er op het moment van slagschaduw een andere activiteit in de slagschaduw contouren plaats heeft en deze hier negatief door wordt beïnvloed.

Omwonenden participeren steeds vaker in windprojecten in de omgeving en hebben dus ook een ander belang, maximaal rendement. Met het Topwind Shadow Control System kunnen omwonenden op het moment dat zij hinder ondervinden als gevolg van de slagschaduw inloggen op het SCS en, binnen de bloktijden, een signaal stop geven.

Op deze manier ondervinden omwonenden geen overlast als gevolg van de slagschaduw en staan de turbines niet onnodig stil als gevolg van een voorgeprogrammeerde stilstand regeling. Lees meer op
www.topwind.nl of mail naar info@topwind.nl

Klik hier voor meer info Topwind_Shadow Control System_NL

Bron: Persbericht Topwind

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.