TotalEnergies sluit aan bij omvangrijk offshore wind R&D-programma in Nederland

| 1 september 2022

Bron: TotalEnergies

Energiebedrijf TotalEnergies kondigde vandaag aan dat het samenwerkingen is aangegeaan met de Nederlandse branche organisatie NWEA en onderzoeksorganisaties DMEC en SIMOX. Hiermee zegt het bedrijf de ontwikkeling van offshore windenergie in Nederland te willen ondersteunen en om hernieuwbare mariene energietechnologieën te verkennen.

TotalEnergies nam onlangs deel aan de aanbestedingen voor de offshore windparken Hollandse Kust West VI/VII. Bij succesvolle deelname zal dit het eerste offshore windpark zijn voor TotalEnergies. Onderdeel van de aanbesteding is de bescherming van de mariene ecologie. Met een omvangrijk R&D-programma richt TotalEnergies zich op het promoten van offshore windinstallatie- en exploitatietechnologieën die het leven in zee beschermen en versterken, alsook op het bevorderen van monitoring van de biodiversiteit, zo meldt TotalEnergies.

TotalEnergies ambieert ook een geïntegreerd en duurzaam energiesysteem met ‘power to X’-oplossingen, laadmogelijkheden voor elektrische auto’s, technologieën voor energieopslag en een circulaire economie.

In de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) zal TotalEnergies de ontwikkeling van windenergie bevorderen om op die manier tot een duurzame Nederlandse energievoorziening te komen.

Het SIMOX-project (‘Sustainable Installation of XXL Monopiles’) stelt TotalEnergies in staat om innovatieve en geruisloze technologieën te ontwikkelen en te implementeren voor de installatie van XXL Monopiles om de biodiversiteit in de Noordzee te beschermen. SIMOX is onderdeel van het onderzoeksprogramma GROW (‘Growth through Research, Development & Demonstration in Offshore Wind in Nederland) waaraan TotalEnergies een bijdrage wil leveren.

Dutch Marine Energy Centre (DMEC), een internationale accelerator voor mariene energie, biedt aan TotalEnergies oplossingen om hernieuwbare energie op te wekken uit oceanen, zeeën en rivieren.

“We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij diverse offshore windplatforms en het ‘Marine Excellence Centre for Clean Energy’ in Nederland om kosteneffectieve en betrouwbare technologische oplossingen voor offshore wind- en hybridesystemen te ontwikkelen en te demonstreren. Hiermee kunnen we de beste ecologische voordelen van onze activiteiten blijven garanderen. Deze samenwerking is een volgende stap in de richting van onze ambitie om in 2050 ‘Net Zero’ te zijn in harmonie met de natuur, de samenleving en onze klimaatdoelstellingen”, zegt Robert Joore, Country Chair van TotalEnergies in Nederland.

Behalve deze R&D-projecten is TotalEnergies ook bezig met een uitgebreid ontwikkelingsprogramma van nieuwe energieoplossingen voor Nederland. Zoals grootschalige groene waterstofprojecten die worden ondersteund door de elektrolyseprojecten H2Ero (150 MW) en EnergHys (264 MW), de inzet van EV-laad- en H2-mobiliteitsstations en de actieve deelname aan een groot CO2-opslagproject.
Bij succesvolle uitslag van de Hollandse Kust West aanbestedingen zal dit geïntegreerde portfolio naar verwachting worden aangevuld met offshore windenergieoplossingen. Bron: TotalEnergies

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.