Van Oord bestelt nieuw SRI-schip voor zijn Offshore divisie

| 1 september 2014

Van Oord heeft een nieuw SRI-schip (Subsea Rock Installation) besteld. Sinopacific Shipbuilding Group Shanghai zal het schip bouwenop zijn werf in Ningbo, China. Het schip wordt eind 2016 opgeleverd. Steenstorten iseen techniek voor het beschermen en stabiliseren van offshore platforms enpijpleidingen en is één van Van Oord’s belangrijkste activiteiten voor zijn opdrachtgevers in de olie- en gasindustrie.

Het schip, dat een DP-3 (dynamic positioning) systeem heeft, is uitgerust voor het plaatsenvan steen van verschillende afmetingen door zowel een valpijp of een tremiepijp aan dezijkant van het schip. Met een draagvermogen van 14.000 ton, een lengte van 154 meter eneen breedte van 28 meter kan het schip werken in waterdieptes van meer dan 600 meter.Aan boord is accommodatie voor 60 personen.

In nauwe samenwerking met de Ulstein Group is tijdens de ontwerpfase speciale aandachtbesteed aan een energiezuinige scheepsvorm. Naast moderne materialen wordt het schipuitgerust met een groot aantal innovatieve en duurzame systemen inclusief Green Passport,Clean Ship Notation en Ice Class 1A – PC7.Op dit moment heeft Van Oord drie SRI-schepen: Stornes (27.000 ton), Nordnes (26.000ton) en Tertnes (11.000 ton). Het nieuwe schip versterkt Van Oord’s leidende positie op demarkt voor het storten van steen onder water. Deze investering maakt deel uit van VanOord’s strategie om als EPC aannemer, verantwoordelijk voor ontwerp, inkoop en bouw, eentotaal dienstenpakket aan te bieden aan zijn wereldwijde opdrachtgevers.

bvanm

 

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Offshore Windparken, Offshore windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Onshore windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.