Van Oord start werk aan eerste offshore windpark in Italië

| 1 september 2021
Van Oord start werk aan eerste offshore windpark in Italië

MPI Resolution © Van Oord

Deze week is Van Oord’s installatieschip MPI Resolution vertrokken naar Italië om aan te vangen met de bouw van het offshore windpark Taranto, het allereerste offshore windpark van Italië.

Het offshore windpark Taranto wordt gerealiseerd nabij de haven van Taranto in Italië en wordt het eerste offshore windpark in de Middellandse Zee. Het project omvat 10 turbines van de Chinese turbineleverancier Ming Yang Smart Energy die in waterdieptes variërend van 4 tot 18 meter worden geïnstalleerd. Het windpark zal een capaciteit hebben van 30 MW en een geschatte output van 58.000 MWh per jaar.

Van Oord tekende een contract met Renexia SpA, de eigenaar van het windpark, voor het transport en de installatie van de 10 monopile fundaties en turbines.

Het bedrijf zet voor deze wateren zijn installatieschip MPI Resolution in. De mobilisatie werd in de afgelopen twee weken voorbereid in de omgeving van Rotterdam, waarbij een verscheidenheid aan materieel aan boord werd genomen, waaronder een Menck-hamer, sea fastening,  upend tool en hijswerktuigen.

Tijdens de heiwerkzaamheden zet Van Oord haar innovatieve FaunaGuard systeem in. Dit in eigen huis ontwikkelde akoestische apparaat moet dolfijnen veilig en tijdelijk afschrikken door gebruik te maken van speciale onderwaterakoestiek. Bron: Van Oord

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.