Vestas bevestigt windturbine order voor Windplan Groen

| 1 januari 2022
Vestas bevestigt windturbine order voor Windplan Groen

Bron: Vestas

De Deense windturbineleverancier Vestas heeft een order van 257 MW ontvangen van Windkoepel Groen. Vestas gaat 45 windturbines leveren voor zeven projecten die deel uitmaken van Windplan Groen in de Flevopolder.

De order omvat de levering en installatie van 37 V162-6.2 MW EnVentus-windturbines, waarvan sommige in 6,0 MW-bedrijfsmodus worden geleverd, en acht V126-3.45 MW-windturbines die in 3,8 MW-bedrijfsmodus worden geleverd.

Deze komen onder andere in de windparken van Pure Energie te staan, te weten windparken Hoge Vaart Zuid (10 windturbines), Oldebroekertocht (5 windturbines) en Hondtocht Zuid (5 windturbines) en in Windpark Flevo Ventum van Flevo Ventum BV. Bij de projecten is gekozen voor de V162-variant.

Naast de levering van de windturbines heeft Vestas ook langlopende Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceovereenkomsten met Windkoepel Groen afgesloten.

Vestas is van plan de eerste windturbines in het derde kwartaal van 2022 te leveren. De laatste windturbines zullen eind 2023 in bedrijf worden gesteld.

GE Renewable Energy

Begin december kondigde GE Renewable Energy (GE) ook al aan dat het windturbines gaat leveren aan Windplan Groen. GE levert 26 Cypress 6.0-164 windturbines leveren voor de drie windparken Ansjovisstroom, Hanze en XY Wind. Deze hebben een totaal geïnstalleerd vermogen van 156 MW. De drie parken zullen naar verwachting in 2023 klaar zijn. De overeenkomst omvat ook een full-service contract voor 25 jaar.

Windplan Groen

Windplan Groen voorziet in 90 windturbines in de gemeenten Dronten en Lelystad. De 90 turbines vervangen 98 oude turbines met een totaal vermogen van 168 MW in het gebied. De nieuwe turbines komen in lijnopstellingen te staan.

Ruim 400, meest agrarische omwonenden in het projectgebied doen mee met Windplan Groen. Ruim 200 via de 11 deelnemende parken in vereniging Windkoepel Groen als coördinerend initiatiefnemer en bijna 200 via Windshare. In totaal participeren dus meer dan 400 omwonenden vanaf het begin mee in Windplan Groen.

In december werden voor alle deelprojecten financial close bereikt en is daarmee het groen sein gegeven voor de bouw. De eerste werkzaamheden beginnen deze maand al.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.