Vestas gaat samenwerking aan met LM Wind Power in Brazilië

| 1 april 2022
Vestas gaat samenwerking aan met LM Wind Power in Brazilië

Bron: Vestas

Vestas heeft een meerjarige leveringsovereenkomst met LM Wind Power afgesloten voor de productie van V150-4.2 MW turbinebladen. De overeenkomst is hoofdzakelijk bedoeld voor de Braziliaanse markt maar met de flexibiliteit om eventueel te exporteren.

LM Wind Power zal de windturbinebladen leveren vanuit haar fabriek in Ipojuca, in de staat Pernambuco in Brazilië. Met de geplande start van de productie in de tweede helft van 2022, zal de nieuwe productie zorgen voor meer lokale werkgelegenheid, directe en indirecte investeringen in de Braziliaanse toeleveringsketen stimuleren en de wereldwijde productiestructuur van Vestas uitbreiden.

De windturbines worden in Brazilië geproduceerd volgens de FINAME-regels van de Braziliaanse Ontwikkelingsbank (BNDES), waarmee banen worden gecreëerd en de Braziliaanse windenergie-industrie wordt uitgebreid en het initiatief van de regering wordt gesteund om hernieuwbare energiebronnen en een duurzamere energiemix te bevorderen.

“Dit partnerschap is een goed voorbeeld van hoe wij de toeleveringsketen voor windenergie ontwikkelen en uitbreiden om de noodzakelijke schaalvergroting van hernieuwbare energiebronnen te stimuleren door meer gebruik te maken van gestandaardiseerde componenten en gedeelde fabricageactiviteiten tussen OEM’s, waarbij wij een soortgelijke aanpak hanteren als in de auto-industrie”, aldus Tommy Rahbek Nielsen, Executive Vice President & Chief Operating Officer van Vestas.

“Nu meer dan ooit is samenwerking in de hele waardeketen van cruciaal belang voor de windindustrie om een gezonde groei te handhaven en te leveren wat een geëlektrificeerde en net-nul-wereld van ons verlangt”, voegt Dorte Kamper, Vice President of Sales and Marketing, LM Wind Power toe.

Vestas heeft wereldwijd meer dan 18 GW aan orders binnengehaald voor de windturbinevarianten V150-4.2 MW en V150-4.5 MW, waarvan meer dan 6,5 GW in Brazilië en 700 MW op andere Latijns-Amerikaanse markten. Hiermee zijn het Vestas’ meest verkochte windturbinevarianten aller tijden. Bron: Vestas

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windturbines

Reacties zijn gesloten.