Vestas levert turbines voor Windpark Jaap Rodenburg II

| 1 juli 2020

© Vestas

Vestas heeft een contract gegund gekregen van Vattenfall Wind Development Netherlands B.V. voor windpark Jaap Rodenburg II in Almere Pampus in de provincie Flevoland. Naast het leveren van de turbines omvat het contract ook een 10-jarig onderhoudsovereenkomst.

Jaap Rodenburg II is een repowering-project waarbij de tien V66 Vestas-turbines uit 2000 met een 67 m ashoogte en 100 m tiphoogte worden vervangen door 10 krachtigere turbines. Vestas zal tien van haar V117-3,45 MW turbines met 91,5 m torens leveren. Ze worden geleverd in 3,6 MW Power Optimized Mode om de energieproductie te maximaliseren in de omgeving met middelhoge tot hoge windomstandigheden, terwijl ze voldoen aan de lokale tiphoogte-eisen. Met een totaal vermogen van 36 MW gaan de nieuwe turbines het vermogen meer dan verdubbelen.

Het project zal een VestasOnline® Business SCADA-oplossing bevatten, waardoor de stilstand van de turbine wordt verminderd en zo de energie-output wordt geoptimaliseerd. Het contract omvat verder levering, installatie en inbedrijfstelling van de windturbines, evenals een 10-jarige Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceovereenkomst.

De leveringen beginnen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021, terwijl de inbedrijfstelling is gepland voor het tweede kwartaal van 2021. Twee van de 10 windturbines zijn in bezit van lokale energiecoöperatie Almeerse Wind

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.