VS: Atlantic Shores Offshore Wind en Ocean Wind II winnaars 2e offshore wind tender in New Jersey

| 1 juli 2021

De New Jersey Board of Public Utilities (NJBPU) heeft op 30 juni gecombineerd 2.658 MW offshore-windcapaciteit toegekend aan EDF/Shell’s Atlantic Shores Offshore Wind en Ørsted’s Ocean Wind II. Met deze toewijzing komt de totale geplande capaciteit van de staat op meer dan 3.700 MW.

In een unanieme stemming heeft de raad 1.510 MW aan capaciteit toegekend aan Atlantic Shores Offshore Wind ( 50-50 joint venture tussen EDF Renewables North America en Shell New Energies US LLC). Het leasegebied waar Atlantic Shores, onder voorbehoud van financiering, zal gaan ontwikkelen en exploiteren ligt ongeveer 10-20 mijl uit de kust van New Jersey tussen Atlantic City en Barnegat Light. Ocean Wind II heeft 1.148 MW toegekend gekregen.

De twee projecten samen zullen naar schatting 7.000 voltijdse en deeltijdse banen opleveren in de ontwikkelings-, bouw- en operationele fasen van de projecten. De projecten moeten ook 3,5 miljard dollar aan economische voordelen opleveren en 1,15 miljoen huizen van schone energie voorzien.

Investeren in de regio

Aan de vergunningen zijn enkele voorwaarden verbonden. Zo moet elk project een assemblagefaciliteit voor gondels bouwen in de New Jersey Wind Port. Atlantic Shores is van plan voor deze faciliteit samen te werken met MHI Vestas, terwijl Ocean Wind zal samenwerken met GE.

Beide projecten zullen gebruik maken van de productiefaciliteit voor funderingen in de haven van Paulsboro. Aanvullende voordelen voor de regio zijn onder meer een proefinstallatie voor groene waterstof van Atlantic Shores en een proefproject voor proefproject voor de elektrificatie van vrachtwagens in Port Newark van Ocean Wind.

De projectontwikkelaars zullen ook 10.000 dollar per MW bijdragen aan de financiering van onderzoeksinitiatieven en toezicht op wilde dieren en visserij in de regio. Dit is in totaal $26 miljoen dat zal worden beheerd door de NJBPU en het New Jersey Department of Environmental Protection of Environmental Protection via een robuust proces van belanghebbenden.

Zij zullen ook 3,5 miljard dollar aan economische voordelen opleveren en 1,15 miljoen huizen van schone energie voorzien.

Doelstelling staat New Jersey

De ontwikkeling van de offshore wind is een kernstrategie van het Energy Master Plan van gouverneur Phil Murphy om tegen 2050 100 % schone energie te realiseren. De gouverneur wil 7.500 MW offshore-wind realiseren tegen 2035. De nadruk ligt hierbij op banen en economische groei in de staat. Dit omvat de ontwikkeling van de NJ Wind Port in Salem County, de oprichting van een WIND Instituut om de ontwikkeling van arbeidskrachten en onderzoek en ontwikkeling op het gebied van offshore-windenergie te coördineren, en een investering van 250 miljoen dollar in de haven van Paulsboro voor de productie van turbineonderdelen.

De toekenning van vandaag is de grootste gecombineerde toekenning in het land tot nu toe. In 2019 heeft New Jersey al geschiedenis geschreven door de grootste aanbesteding voor offshore windenergie in het land aan het 1.100 MW Ocean Wind-project van Ørsted, dat 15 mijl voor de kust van Atlantic City zal worden gebouwd.

Volgens het tijdschema van de gouverneur zal in 2022 een derde aanbesteding voor ten minste 1.200 MW in 2022 worden geopend.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.