VS: Ørsted ontvangt ontwikkelopdracht voor 1,1 GW offshore windpark

| 1 juli 2019

De New Jersey Board of Public Utilities (NJBPU) heeft het Deense energiebedrijf Ørsted geselecteerd voor de ontwikkeling van Ocean Wind, een offshore windparkproject met 1,1 GW vermogen.

Ørsted heeft deze opdracht tegen de sterke concurrentie van twee andere partijen binnen gehaald: het Noorse energiebedrijf Equinor (vroeger Statoil) en Atlantic Shores Offshore Wind, een joint Venture van EDF Renewable North America en Shell New Energies US.

De lokatie van Ocean Wind is ca. 25 km uit de kust van New Jersey op hoogte van de stad Atlantic City. Ørsted zal bij het project samenwerken met het in New Jersey gevestigde energiebedrijf PSEG (Public Service Enterprise Group). PSEG en Ørsted werken niet voor de eerste keer samen. Zij hebben als samenwerkingspartners al en lange geschiedenis. PSEG heeft 2,2 miljoen elektriciteitsklanten. Als partner heeft PSEG de optie om mede in het project te investeren.

Ocean Wind zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ambitieuze doelstelling van New Jersey’s Governor Phil Murphy om in 2030 aan 1,5 miljoen woningen offshore windstroom te leveren. Geschat wordt dat het project tijdens de bouwperiode 3 000 vaste banen oplevert. De bouw zal worden opgestart in het begin van 2020. Het doel is om 2024 volledig operationeel te zijn. Bron: Oceanwind

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.