Windcatcher-technologie ontvangt Approval in Principle van DNV

| 1 juli 2024

Wind Catching Systems heeft een Approval in Principle (AiP) van DNV verkregen voor een 40MW ontwerp van zijn Windcatcher drijvende offshore windconcept met meerdere rotoren. Hiermee is een belangrijke mijlpaal bereikt in de ontwikkeling richting van commerciële demonstratie.

Het Windcatcher-systeem schaalt met het aantal identieke turbines, zonder invloed op turbineontwerp, bladlengten of zelfs de toeleveringsketen en is gebaseerd op een volledig geïntegreerd bedienings- en onderhoudssysteem.

Wind Catching Systems heeft de afgelopen zes maanden zich gericht op het verder ontwikkelen van de Windcatcher-technologie door het 40MW Windcatcher-ontwerp verder te ontwikkelen. Een belangrijke mijlpaal was het verkrijgen van een AiP van DNV.

Het doel van een AiP is om een technische evaluatie van een ontwerp door een derde partij uit te voeren om te beoordelen of er conceptuele showstoppers zijn of aspecten van regelnaleving die verbetering behoeven. Als zodanig geeft een succesvolle AiP aan hoe waarschijnlijk het is dat het ontwerp voldoet aan de geldende regelcriteria voor toekomstige DNV-classificatie.

Het AiP-proces heeft een duidelijke richting gegeven aan de verdere ontwikkeling en optimalisatie van de Windcatcher en heeft belangrijke aandachtsgebieden aan het licht gebracht.

Samenwerking met partners

Het technische ontwikkelingswerk dat heeft geleid tot de AiP was een gezamenlijke inspanning met Windcatcher’s engineering partners Aibel en Arup. Dit werk omvatte een reeks engineeringdisciplines, waaronder structureel en maritiem ontwerp, stabiliteit en hydrodynamica, ontwerp van afmeersystemen, lay-out en technische veiligheid, en transport en installatie.

Als aanvulling op het ingenieurswerk werd een testcampagne met fysieke modellen uitgevoerd bij Stadt Towing Tank in Måløy, Noorwegen. Het doel van de campagne was om beter te begrijpen hoe de Windcatcher presteert in verschillende golfomstandigheden, en dit inzicht verder te gebruiken om onze analysemodellen en aannames te valideren en kalibreren.

Commercieel demonstratiemodel

Wind Catching Systems is via haar dochteronderneming Wind Catching Demo AS gestart met het proces naar een vergunning voor een demonstratieproject voor de kust van Øygarden, Noorwegen. Het 40MW ontwerp dat nu de AiP heeft behaald, zal de eerste van vier verwachte eenheden in het project zijn. Bron: Windcatcher

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.