Windmolens Kabeljauwbeek

| 1 december 2011
bron: ANP

Ondanks dat de provincie Noord-Brabant de locatie aan de Kabeljauwdreef in de polders bij Ossendrecht negatief had bevonden adviseert de commissie ruimte in te stemmen met de plannen van de gem. Woensdrecht.

Het zicht op de Brabantse wal en aantasting van de open ruimte van het gebied zou te veel een belemmering kunnen zijn. Tevens stroken de plannen niet met de eigen provinciale verordening Ruimte. In dat plan zijn andere gebieden aangewezen voor windmolens.

Maar de milieugroeperingen in Woensdrecht en de Statenfractie van de Partij voor de Dieren keken raar op nu CDA en VVD een positief advies hebben gegeven aan de Gedeputeerde Staten. Argument: windmolens leveren een substantiele bijdrage aan de provinciale doelstelling om in 2020 min. 320 MW aan stroom op te wekken met windenergie.

Evenwijdig aan de grens met Belgie komen een vijftal windmolens te staan die tussen de 10 en 12,5 MW op moeten brengen. De vijf windmolens, die evenwijdig aan de grens met België komen te staan, zouden tussen de 10 en 12,5 megawatt op moeten brengen

Category: Windenergie, Windmolens

Reacties zijn gesloten.