Windpark Maasvlakte 2 bevestigt keuze Vestas windturbines

| 1 januari 2022
Windpark Maasvlakte 2 bevestigt keuze Vestas windturbines

Bron: Eneco

Vlak voor de jaarwisseling bevestigde de Deense windturbineleverancier Vestas de order voor de levering van de windturbines voor Windpark Maasvlakte 2. Het gaat om 22 windturbines in twee verschillende varianten. Samen hebben deze een geïnstalleerd vermogen van 116 MW.

Vestas sloot het contract af met energiebedrijf Eneco dat het windpark aan de buitenrand van Maasvlakte 2 in de haven van Rotterdam in opdracht van Rijkswaterstaat in Nederland bouwt. De order omvat de levering en installatie van 13 V162-6.0 MW-turbines en 9 V117-4.2 MW-turbines in 4,3 MW-bedrijfsmodus.

De windturbines worden op zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ zeewering geplaatst. Voor het zachte deel van de zeewering zal Vestas de EnVentus-turbines leveren. Deze worden op monopiles op het strand geïnstalleerd. De rest van de turbines zal op de dijkinfrastructuur worden geïnstalleerd. Aannemersbedrijf Ballast Nedam is verantwoordelijk voor de bouw van de fundaties. Sif produceert de monopiles.

Gezamenlijk zullen de 22 windturbines jaarlijks 416 GWh groene stroom opwekken, genoeg om het equivalent van ongeveer 152.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Vestas is van plan de eerste turbines in het tweede kwartaal van 2022 te leveren, en ze zullen eind 2022 in bedrijf worden gesteld. Daarnaast heeft Vestas ook een langlopende Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceovereenkomst getekend. Bron: Vestas

 

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.