Windpark Oud-Dintel in Heijningen wordt 5 november geopend

| 1 november 2016

Zaterdag 5 november wordt windpark Oud-Dintel in Heijningen (gemeente Moerdijk) in Noord-Brabant geopend. De geïnteresseerden kunnen van 12.30 – 16.00 uur  de vijf windturbines bezichtigen. De nieuwe windturbines van Pure Energie zijn gereed om te gaan draaien.

De vijf Siemens SWT 3.2-108 windturbines, 89,5 m ashoogte, en 108 m rotordiameter (gezamenlijk opgesteld vermogen van 16 MW)  vormen gezamenlijk windpark Oud-Dintel. De molens produceren bijna 44 miljoen kilowattuur duurzame energie per jaar. Dat is genoeg groene stroom voor 12.600 huishoudens. En bovendien een bespaarde CO2 uitstoot van 25.700 ton.
Iedereen in Nederland kan bij Pure Energie stroom uit de windmolens van Windpark Oud-Dintel afnemen. Zo wordt een deel van de stroom momenteel gebruikt voor het laden van elektrische auto’s via de laadpalen van Provincie Noord-Brabant.
‘s Morgens wordt het windpark tijdens een besloten bijeenkomst officieel in gebruik genomen, met medewerking van o.a. Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren en gedeputeerde Anne-Marie Spierings. Vanaf 12:30 uur kan iedereen de windmolens van dichtbij bekijken. Er zijn activiteiten voor jong en oud.
Het adres van het windpark: Postbaan 1, Heijningen (langs de Dintel). Volg de bewegwijzering ter plaatse.

Een greep uit de activiteiten tijdens de opstelling van het nieuwe Pure Energie-windpark: een blik werpen in de binnenkant van de windmolen, uitleg krijgen over de werking van windmolens en een ritje maken op een elektrische YikeBike. Voor kinderen is er een springkussen, een clinic bellenblazen, een gratis windmolentje en extra verrassing.

Bron: Pure Energie

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.