Windpark Oud-Dintel mag gebouwd worden in Moerdijk

| 1 juli 2014

Windpark Oud Dintel in de gemeente Moerdijk kan gebouwd worden. Er is geen hoger beroep of schorsingsverzoek bij de Raad van State binnengekomen  tegen de omgevingsvergunning. Ook de vergunning van beide andere projecten (Windpark Nieuw Prinsenland en Windpark Zuid-Dintel) nabij Dinteloord zijn nu onherroepelijk.

De rechtbank Oost-Brabant heeft in april uitspraak gedaan over het beroepschrift dat is ingediend. In haar uitspraak besloot de rechtbank dat het beroep ongegrond is. Er  is niemand in hoger beroep gegaan tegen deze uitspraak, waardoor de vergunningen nu onherroepelijk zijn.

“Dat we Windpark Oud Dintel kunnen gaan bouwen is voor ons een mooie mijlpaal. We sluiten een traject van vele jaren af waarin we nauw hebben samengewerkt met de gemeente Moerdijk en de grondeigenaren. Het nieuwe windpark betekent 43 miljoen groene kWh per jaar erbij”, aldus Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij de Raedthuys Groep. “Dit park  levert  hiermee een waardevolle bijdrage aan de productiecapaciteit van windenergie in Nederland.  Het brengt ons  een stap dichter bij een duurzame, betrouwbare en betaalbare energievoorziening”.

Raedthuys gaat nu aan de slag met de verdere voorbereiding van de bouw, die naar verwachting begin 2015 start. Iedereen kan straks gebruik maken van de duurzame energie die de windturbines opwekken. Dit kan door deze af te nemen van 100% Pure Energie, het groene energiemerk van Raedthuys. Meer informatie over 100% Pure Energie van Raedthuys is te vinden op de website www.pure-energie.nl.

windpark oud dintel

Bron: Raedthuys

 

Tags: , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.