Windpark Spui operationeel

| 1 juli 2019

Japanse duurzame energie ontwikkelaar Eurus Energy Group (“Eurus”) kondigde vandaag, 1 juli 2019,  de start aangekondigd van de commerciële exploitatie van het 21 MW onshore Windpark Spui, gelegen in de gemeente Hoeksche Waard in Zuid-Holland.

Windpark Spui bestaat uit vijf Enercon E-126 EP4 windturbines, met elk een masthoogte van 135 meter, een rotordiameter van 127 meter en een nominaal vermogen van 4,2 MW. De bouw van het windpark werd begeleid door YARD ENERGY, waarbij Enercon optrad als de EPC-aannemer van het project. De opgewekte stroom bij Windpark Spui, voldoende voor het leveren van duurzame elektriciteit aan meer dan 24.000 huishoudens, wordt verkocht aan Eneco Group. YARD ENERGY behoudt een minderheidsaandeel in het project.

1 GW mijlpaal
Met het operationeel worden van Windpark Spui heeft Eurus de 1 GW aan windpark capaciteit in Europa gepasseerd (1.020 MW). Na Azië is Europa het tweede continent waar Eurus de mijlpaal van 1 gigawatt bereikt.

Tetsuya Suwabe, Managing Director van Eurus Energy Europe, verklaart: “Als één van de koplopers op het gebied van hernieuwbare energie is Europa altijd een van de belangrijkste groeimarkten geweest voor Eurus Energy Group. We zullen onze Europese projecten portefeuille aan projecten blijven uitbreiden en zodoende bijdragen aan de Europese energietransitie.”

Eurus kwam begin jaren negentig op de Europese markt met investeringen in twee windparken in Groot-Brittannië en heeft momenteel operationele windparken in zes Europese landen.

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.